Kokemuksia yrityskulttuurista

Nykyään puhutaan paljon yrityskulttuurista ja sen merkityksestä. Sitäkin enemmän yritykset lupaavat kaikenlaista houkutellakseen huippuosaajat tiimiinsä. Varmaankin aika moni meistä on pohtinut, kuinka suuri osa kaikista niistä houkuttelevista lupauksista mahtaa aidosti näkyä arjessa? Tai vähintäänkin, millä tavalla ne näyttäytyvät arjessa?

Sain Monadin markkinoinnin vastuulleni mielenkiintoisessa vaiheessa: kasvava nuori yritys, jossa pääsi suunnittelemaan ja rakentamaan strategisia suuntaviivoja sekä työntämään kädet konkreettisesti sinne kuuluisaan saveen. En tuntenut ketään monadilaisia entuudestaan, joten olin alkuvaiheessa vain kerrotun tiedon varassa. Markkinoijana minun tehtäväni on tehdä näkyväksi sitä osaamista ja potentiaalia, jota yrityksellä on. Mielenkiinnolla lähdinkin tutustumaan uusiin kollegoihini ja yritykseen, jonka riveihin olin liittynyt. 

Tovin verran myöhemmin voin jo sanoa tietäväni, että Monadilla se mitä luvataan myös pidetään. Ihmisiin luotetaan, työn laadusta ollaan aidosti kiinnostuneita ja työyhteisössä vallitsee tasavertaisuus. Markkinoijana olen kokenut erittäin arvokkaaksi, että saan kertoa tarinaa, jolla on katetta: Kun verkkosivuilla luvataan laatua, se on samalla myös todellisuutta arjessa. Tai kun rekryilmoituksessa kerrotaan, että Monadilla panostetaan osaamisen kehittämiseen ja ihmisten hyvinvointiin, se myös muodostuu käytännössä teoiksi. Loistavista asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista on paljon ihanampaa kirjoittaa blogiin kuin heilutella värikynää tuulessa. 

Hyvässä on helppo mennä eteenpäin, mutta mielestäni todellisen luonteensa yritys näyttää vastatuulessa. Monadilla tuetaan kaikkien tiimiläisten osaamisen kehittymistä ja kannustetaan pyrkimään parhaimpaansa. Itse sain kokea tämän kun yllättäen ja aivan liian varhain eteeni tarjoutui ainutlaatuinen uramahdollisuus, johon päätin tarttua. Tässäkin tilanteessa monadilaiset reilusti tukivat päätöstäni. 

On olemassa työpaikkoja, joissa käydään töissä. Sitten on olemassa niitä työpaikkoja, joissa on aidosti kiva tehdä töitä. Monad kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään. Olen työskennellyt vuosien varrella monissa yrityksissä, mutta ensimmäistä kertaa uusia mielenkiintoisia haasteita kohti kulkeminen tuntuu haikealta. Monadilta erityisesti jään kaipaamaan ihmisiä, vuolaasti rönsyileviä Slack-keskusteluja ja sitä tunnetta, että jokaisen tiimiläisen hyvinvoinnista ollaan aidosti kiinnostuneita. Näissä tunnelmissa luovutankin Monadin markkinoinnin seuraavan osaajan käsiin, kiitän ja toivotan koko tiimille menestystä kaikkeen tulevaan!

Kirjoittanut: Mia Bergius