Lauri Laaksonen

Palaa rekryyn

Senior Software Engineer

Lauri Laaksonen


Syksystä 2018 monadilaisten joukkoon lukeutunut Lauri hankki koodausoppinsa paitsi TTY:n penkiltä myös itseopiskelemalla ja seuraamalla verkossa, millaista koodia maailmalla tehdään. Hän tunsi monadilaisia entuudestaan, joten kun nämä kaverit kertoivat Monadille haettavan työntekijöitä, luotti Lauri päätöksessään tutun porukan suositteluihin miettiessään vaihtoa pienempään ohjelmistoyritykseen.

Pääosin Lauri työskentelee yhden asiakasprojektin parissa, mutta välillä myös muiden projektien tiimoilta tulee pieniä ylläpitotöitä. Ohjelmistosuunnittelija katsoo tulevaisuuteen päivä kerrallaan ja seuraa samalla firman kasvua ja kehitystä. Hän toivoo nykyisten ja tulevien projektien tuovan mukanaan uusia teknisiä asioita, jotta pääsee testaamaan mihin niistä on.

Koodaamisessa Lauri kokee palkitsevaksi ajatuksen, että hän pääsee tekemään ja rakentamaan jotain, jota joku jossain päin maailmaa todella käyttää. Softan toimimisen lisäksi mies ei kaipaa sen isompia osoituksia tai kiitoksia. Tietysti työkavereilta tai asiakkailta saatu kiitos aina lämmittää mieltä.

Missä olet mielestäsi erityisen hyvä työssäsi?

”En tunne, että olen poikkeuksellisen hyvä jossakin tietyssä asiassa, vaan olen yleispätevän hyvä monessa. Teknistä osaamista ja koodaustaitoa löytyy. Ehkä parhaimmat ovat googlaustaidot, ja niitä tulee myös käytettyä riittävästi.”

Miten kehität itseäsi töissä ja niiden ulkopuolella?

”Töissä koodailemalla löytää ja oppii aina jotain uutta, koska taskit ovat aina erilaisia. Vapaa-ajalla tulee myös seurattua, mitä ihmiset internettiin kirjoittaa: mikä on uusin tekniikka, jota kannattaisi käyttää, mitä hyvää ja huonoa tekniikoissa on.  Työkavereiden kanssa järjestetään yhteistä tekemistä silloin tällöin myös työajan ulkopuolella, mitä nyt milloinkin mieleen tulee.”


Kysy lisää rekrytoinnista

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

Recruitment Tomi Äijö
Chief of Staff Mikael von Bonsdorff