Tomi Kurko

Palaa rekryyn

Senior Software Engineer

Tomi Kurko


Ennen Monadille tuloaan Tomilla oli usean projektin verran kokemusta testiautomaation kehittämisestä kahdessa ohjelmistotuotantotalossa. Monadilla työskenteli hänen vanhoja opiskelukavereitaan, joten tulevien työkaverien suhteen hän tiesi mitä Monadilla on tarjota: mukavia ja kunnianhimoisia kavereita, jotka haluavat kehittää osaamistaan. Tomin vakuutti myös Monadilla vallitseva ammattiylpeys ja tapa tehdä asiat laadukkaasti. Hän tiesi, että ero heikompilaatuisiin tekijöihin ja firmoihin on huomattava, kun ohjelmointitöitä tekee intohimolla ja ammattitaidolla. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Tomi työssään viihtyykin, on että Monadilla kollegat ymmärtävät kauniin koodin päälle. Se kun on miehen mukaan valitettavan harvinaista.

Testiautomaation kehittäjänä Tomin päivät pitävät sisällään paljon ajattelu- ja suunnittelutyötä, ja siinä sivussa on jonkin verran palavereita niin asiakkaan kuin kehitystiimin kanssa. Mies nauttii siitä, että niin pienissä koodin kirjoittamisen yksityiskohdissa kuin suuremmissa linjoissa vaaditaan ongelmanratkaisukykyä: Mihin suuntaan projektissa halutaan edetä teknologiavalintojen ja prosessien suhteen? Miten kehitetään legacy-caseihin eli pitkään ja muualla alkujaan kehitettyihin ohjelmistoihin parempia tulevaisuuden ratkaisuja?

Pilvisempinäkin päivinä Tomi saa energiaa monadilaisesta tavasta tehdä asiat kunnolla eikä sinne päin. Töissä pyritään aina mahdollisimman hyvään lopputulokseen ja aikaa kestäviin ratkaisuihin reunaehdot huomioiden. Itsekin jaksaa antaa parastaan, kun tietää, että kollegat haluavat aina viedä asioita parempaan suuntaan. Kehityshalu näkyy myös jatkuvana itsensä kehittämisenä. Tomi ei halua tyytyä tämän päivän osaamiseen, vaan käyttää joka päivä pienen osan ajasta siihen, että huomenna osaa taas ripauksen enemmän.

Mistä pidät työssäsi?

”Pidän siitä, että pääsen käyttämään työssäni luovuutta. Ajattelen, että ohjelmointityö ei ole pelkästään stereotyyppistä insinöörityötä tai mitenkään rutiininomaista. Työssä hyviin tuloksiin vaaditaan myös luovuutta ja innovatiivisuutta. Hyvä ohjelmoija ei ole pelkästään insinööri, vaan jossain määrin myös taiteilija. Taiteellisia vapauksia ottamalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka hyvää designia syntyy.”

Miten kuvailisit Monadia työnantajana?

”Monad on byrokratiavapaa työnantaja, joka haluaa hyviä työntekijöitä ja arvostaa heitä. Täällä vallitsee asenne, että lähtökohtaisesti kaikki onnistuu. Asioista voidaan sopia joustavasti. Esimerkiksi minä halusin panostaa omaan aikaan, kouluttautumiseen ja kehittymiseen, joten teen yhteisestä sopimuksesta nelipäiväistä työviikkoa. Hyvä palkkataso mahdollistaa oman ajan ottamisen.”


Kysy lisää rekrytoinnista

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

Recruitment Tomi Äijö
Chief of Staff Mikael von Bonsdorff