Referenssi

Valmet Automation Inc.

Teollisuusautomaation edelläkävijä

Valmetin DNA-automaatiojärjestelmä on alusta, jonka täytyy olla räätälöitävissä vaativimmankin asiakkaan tarpeisiin.  Sen kehityksellä on pitkä historia Tampereen Sarankulmassa: ensimmäiset hajautetut digitaaliset ohjausjärjestelmätoimitukset asiakkaille kehitettiin jo 80-luvulla. Valmetin keskeisimpiä asiakkaita ovat paperi-, sellu- ja energiateollisuus. 

Pitkän elinkaaren teollisuusautomaatiota

Valmetin automaatiojärjestelmän tuotekehitystä ohjaavat jatkuva kehittäminen ja pitkän elinkaaren tavoitteet. Tuoreimman tuotesukupolven keskeisinä kehitysteemoina ovat tietoturva, käyttäjälähtöisyys ja liikkuvan työn mahdollistava web-pohjaisuus. Tällä hetkellä rakennetaan Valmet DNA -automaatiojärjestelmän neljättä sukupolvea. 

DNA-automaatiojärjestelmän tuotekehitys on organisoitu useisiin rinnakkain toimiviin sovelluskehitystiimeihin. DNA-automaatiojärjestelmän laajaa tuotekehitystä toteutetaan noin 150 osaajan voimin.

– Koska ratkaisujen elinkaaret ovat pitkiä, alusta täytyy suunnitella siten, että aiemmista versioista on olemassa migraatio ja päivityspolku uuden sukupolven ratkaisuihin, kertoo Program Manager Ari Leppäniemi

Leppäniemi vastaa pääosin Tampereella toimivasta järjestelmän konfiguroinnista vastaavasta hajautetusta tuotekehitystiimistä, joka koostuu noin 20 osaajasta. Tiimissä on mukana myös monadilaista osaamista.

–Kumppaneita hyödyntämällä olemme saaneet skaalautuvuutta ja vahvaa osaamista mukaan kehitystyöhön, kertoo Leppäniemi.

Erityisen tärkeää Valmetille on rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, sillä laajamittaisen ja pitkän historian omaavan kehitystyön oppiminen vaatii uusilta osaajilta aikaa.

– Kokonaisuus on kohtuullisen laaja ja kompleksinen. Sen oppiminen siten, että pääsee tuottavaan tilaan vie helposti useamman kuukauden. Pyrimme rakentamaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja tukemaan jatkuvuutta esimerkiksi tehtäväkierron kautta, jolloin osaajat pystyvät perehdyttämään toisiaan, kuvaa Leppäniemi Valmetin kumppanuusstrategiaa.

Onnistunutta yhteistyötä Monadin kanssa vuosien kokemuksella

Valmet ja Monad ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Leppäniemi kertoo, että Monadilta saatu osaaminen on koettu erittäin vahvaksi. Vahvan sovelluskehitysosaamisen lisäksi iloisena yllätyksenä sitä on löytynyt myös jatkuvien integraatioiden (continuous integration) saralta. Laaja ja monitasoinen osaaminen on tuonut vauhtia ja tehoa koko tiimin tekemiseen. Tämän lisäksi Valmetilta kehutaan kykyä ottaa haltuun vaativiakin kokonaisuuksia.

– Olen ollut kovin tyytyväinen tähän yhteistyöhön ja toivon sen jatkuvan mahdollisimman pitkään, toteaa Leppäniemi yhteistyöstä Monadin kanssa.

Ota yhteyttä

Heräsikö kiinnostus? Jatketaan keskustelua!


Tietoa yrityksestä

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja sekä kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle yli 200 vuoden teollisuushistorialla. Valmetin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 3,7 miljardia euroa.

Valmet on ollut digitaalisten automaatiojärjestelmien kehityksen eturintamassa 1960-luvulta lähtien. Yli 40 vuotta digitaalista teollisuusautomaatiota toimittaneen Valmetin tavoitteena on varmistaa, että sen asiakkaiden teollisuuslaitokset ovat turvallisia ja tehokkaita sekä pystyvät täyttämään niille asetetut laatu- ja tuotantotavoitteet. Nykyään Valmetin automaatiojärjestelmät pyörittävät mm. sellu-, kuitu-, paperi-, kartonki- ja paperitehtaita, voimalaitoksia, prosessiteollisuuden tuotantolaitoksia sekä risteily- ja rahtialuksia ympäri maailman.

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

[hubspot type=form portal=4490148 id=dafc9dbd-215d-4aa9-9bf4-87c947c6bbdc]