Koodari ei ole koskaan valmis

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu

Vili Nikkola aloitti Monadilla ohjelmistosuunnittelijana tammikuussa. Tietokonekeskeistä elämää viettävä devaaja rentoutuu arcadepelien maailmassa. 

Monadille Vili Nikkola löysi tuttavien suosittelujen kautta. Firman nimi oli jäänyt jo ennestään mieleen, joten hän päätti hakea. Monadilaisten asiantuntijuus ja hyvä porukka vahvistivat ajatusta vaihtaa. 

– Hallitusti kasvavassa porukassa oma asiantuntijuus pääsee kehittymään, kun voi vaikuttaa millaisiin projekteihin pääsee mukaan ja tietoa jaetaan devaajien kesken. Koodarina ei ole koskaan voi olla täysin valmis, summaa Vili.

Neljä vuotta eri ohjelmistotaloissa työskennellyt Vili kokee erityisesti frontend-kehityksen omaksi jutukseen:
– Frontissa pääsee nopeasti iteroimaan ja asiakkaan kanssa voi yhdessä testata käytettävyyteen ja ulkonäköön liittyviä seikkoja lähes reaaliaikaisesti. 

Toisaalta samanaikainen backendin kehittäminen on myös hänestä mielenkiintoista, sillä se mahdollistaa kokonaisen toiminnallisuuden rakentamisen alusta loppuun saakka. 

Kuluttajille suunnattujen tai kuluttajalähtöisten palvelujen kehitys olisi Vilille mielekästä – tosin esimerkiksi peliala ei ole kuitenkaan säväyttänyt. Häntä kiinnostaa päästä tekemään fullstack-projektia ja työskentelemään myös mobiilisovelluksien kehityksen parissa. 

Tietokoneet ovat kiinnostaneet Viliä pienestä pitäen. Jo kolmivuotiaasta tietokoneiden parissa aikaa viettäneenä hän on myös pelannut paljon. Nykyään arcadepelit ovat lähellä Vilin sydäntä ja erityisesti rytmi- ja musiikkipelit kiinnostavat. Syke nousee pelien ohella myös kuntoilemalla monipuolisesti. Penkkiurheilulajikseen hän mainitsee Suomessa vähän vähemmän seuratun sumopainin. 

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako liittyä Vilin ja muiden ammattilaistemme joukkoon?