Koodausta myös vapaa-ajalla

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu

Santeri Siiranen on junior software developer -tittelillä aloittanut uusi työntekijämme. Vaikka hän on vasta kolmannen vuoden opiskelija, on hänellä kertynyt kokemusta jo pitkältä ajalta – innostus koodaamiseen, kun syttyi jo koululaisena. Signaalinkäsittely, koneoppiminen ja ohjelmistotekniikka ovat kandiaan kirjoittavan Santerin pääaineita. Maajoukkueuimarinakin kannuksensa ansainnut koodarimme kehittää ja ylläpitää palvelimia ja pilvipalveluita myös vapaalla. 

Santerin kiinnostus alaan heräsi jo 9-vuotiaana koululaisena. Hän aloitti Linuxin parissa, kun naapurissa asuvan kaverin isä auttoi asentamaan tietokoneelle Linuxin.

– Halusin ottaa Linux-taidot haltuuni ja samalla heräsi kiinnostuksen ohjelmointiin, Santeri kertoo.

Ohjelmoinnin avulla hän löysi ratkaisuja moniin haasteisiin. Santeri kehitti esimerkiksi ohjelmia, joilla pystyi koulusta käsin ohjaamaan kotikoneella ajettuja ohjelmia sekä rakensi chattibotteja tai verkkosivuja. Siitä lähtien Santerilla on ollut innostus homelabbingiin eli erilaisten palvelimien ylläpitoon kotona:

– Oon lähtökohtaisesti DevOps-tyyppi. Haluan tehdä asioita itse ja toisaalta myös huomioida, että toimintaympäristö varmistaa sujuvan työskentelyn. 

Santeri rakentaa kavereidensa kanssa uudenlaista somealustaa Kubernetesin päälle. Sellaista, jota hän itse haluaisi käyttää. Vastuualueekseen Santeri toteaa pyörittävänsä palvelun infraa pystyyn ja vastannut frontti- ja backaridevaajien DevOpsista. Tulevaisuudessa hän haluaa kehittyä taitavaksi vetämään laajempia isompia ohjelmistoprojekteja. Santeri haluaa auttaa niin yhteisöjä kuin yrityksiä viemään asioita eteenpäin toimivilla kokonaisratkaisuilla.

Koodaamisen vastapainona kuntoilua ja kahvihifistelyä

Santeri on kulkenut  18-vuotiaaksi nuorten uimamaajoukkueen mukana pitkin Eurooppaa. Kuntoilu onkin yhä lähellä sydäntä ja vapaa-ajalla hänet löytää salilta, pyöräilemästä, hiihtämästä tai padelkentältä. Vastaavasti esportti myös sykähdyttää ja tiimeissä pelatut Dota sekä Squad tarjoavat hyvää ajanvietettä. 

Santeri myös nauttii laadukkaasta kahvista ja kotona syntyykin sumppi Chemex- ja Hario v60 -pourover keittimillä. Suosikkipaahtimoiksi lukeutuvat sekä paikallinen Pirkanmaan paahtimo ja helsinkiläinen Kaffa Roastery. 


Harjoittelu tai Kesätyö

Oletko tulevaisuuden ohjelmistosuunnittelija?

Tule meille kesätöihin tai harjoitteluun. Monad.bind(trainee)-ohjelmassamme opit sellaisia taitoja, joita et saa koulun penkillä.