Asiantuntijan arkikokemusta kehittämässä

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu


Monadin tiimi vahvistui toukokuun lopussa henkilöstöstä ja kulttuurista vastaavalla Viivi Juutilalla. Kymmenisen vuotta erilaisissa henkilöstöhallinnon tehtävissä työskennellyt Viivi on opiskellut sosiaalipsykologiaa ja on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Hän on aiemmin työskennellyt erityisryhmien kommunikaatiopalveluja tarjoavassa Sivupersoonassa sekä Tampereen kaupungilla. 

– Henkilöstöhallintoa voi tehdä todella eri tavoilla. Itse näen, että olen palveluroolissa jossa haluan ymmärtää työntekijöiden yksilöllisiä tilanteita. Mietin niitä asioita, jotka ovat esteitä onnelliselle työnteolle ja toisaalta, mikä on työntekijälle itselleen merkityksellistä ja motivoivaa, kuvaa Viivi kertoo tehtävästään. Hän on Monadin ensimmäinen täysin henkilöstöasioihin keskittynyt asiantuntija. 

Viivi on havainnut, että työkokemuksen karttuessa työnantajan arvomaailma sekä sosiaalinen vastuu on tullut hänelle todella tärkeäksi. Monadissa terve kasvu ja aito halu luoda yhdessä parasta työpaikkaa vakuuttivat hänet:
– Monad on hirveän inhimillinen ja välittämistä korostava firma ja täällä vallitsee pehmeät arvot. Lisäksi ymmärretään, että arvojen täytyy olla kunnossa ja niiden mukaan täytyy elää, jotta voidaan luoda kasvua. 

Viivi on myös jo laittanut merkille, että monadilaisille työ on todella tärkeää ja siitä inspiroidutaan. Hän kokee, että täällä vallitsee aito halu osallistua ja vaikuttaa siihen, millaiseksi yritys kehittyy.

Täysin uuteen tehtävään tullut Viivi kokee kutkuttavana mahdollisuuden olla mukana kasvamassa ja kehittymässä Monadin rinnalla: 
– Ensitöikseni olenkin sukeltanut Monadin kulttuuriin. Siihen mitä täällä arvostetaan ja kuinka se näkyy ja kuuluu. On ollut mieletöntä huomata, kuinka paljon monadilaiset tykkäävät tehdä ja harrastaa yhdessä.

Vapaa-ajalla luontoa ja extremelajeja

Itseään Viivi luonnehtii uteliaaksi tyypiksi, jolle on tärkeää kohdata uusia juttuja ja avartaa omaa näkemysmaailmaa. Aiemmin hän olisi luonnehtinut itseään duracell-ihmiseksi, mutta ruuhkavuosien myötä tahti on vähän rauhoittunut. 

Silti matkustelu ja uusien urheilulajien kokeileminen on tärkeää. Itsensä ylittäminen ja uusien urheilulajien parissa syntyvät endorfiinit ovat vieneet Viivin eri lajien pariin. 

– Arjessa crossfit on ollut kymmenen vuotta henkireikä. Toisaalta välillä on hyvä vaihtaa maisemaa ja mennä Lappiin hengittämään Euroopan puhtainta ilmaa, lumilautailemaan ja pyöräilemään, Viivi kertoo.