Huippuosaaminen syntyy hankkimalla ja jakamalla tietoa

Me Monadilla haluamme tarjota asiantuntijoille työpaikan, jossa jokainen voi kehittyä paremmaksi versioksi itsestään. Uteliaat ja motivoituneet tekijämme oppivat uutta joka päivä yhdessä kollegoiden, kumppanien ja asiakkaiden kanssa. Lisäksi yhteisössämme elää vahva halu jakaa tietoa ja osaamista. Koska asiantuntijuutemme on meillä tärkein voivamavaramme, haluamme kannustaa ja vahvistaa kehittämisen ja valmennuksen kulttuuria. 

Millaista osaamista kehitämme? 

Kannustamme kehittämään niitä taitoja, joilla työntekijämme voivat onnistua paremmin työssään. Ylläpitämällä tiedot ja taidot tämän päivän tasolla, jokainen kehittää osaltaan yhtiömme liiketoimintaa, mutta samalla rakentaa itselleen kestävää uraa muuttuvassa maailmassa. 

Oman substanssiosaamisen ohella myös asiakkaidemme liiketoiminnan ja sen vaatimusten ymmärtäminen on tärkeää. Kun ymmärrämme asiakasta ja asiakkaan asiakasta paremmin, voimme tuottaa ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan ole helposti käytettäviä, vaan myös jatkokehitettäviä ja tukevat asiakkaan liiketoiminnan menestystä. 

Kysymys ei ole siis ainoastaan viimeisimpien ohjelmistoteknologioiden ymmärtämisestä, vaan siitä, miten niitä voidaan soveltaa parhaimmalla tavalla ratkaisemaan asiakkaan haasteita tänään ja huomenna. 

Kannustamme toisiamme alan parhaiksi

Software Craftsmanshipin hengessä jaamme tietoa aktiivisesti. Arkisen työskentelyn lomassa tapahtuva aktiivinen sparrailu, lyhyet retrot ja palautteet kollegoilta ja muilta sidosryhmiltä vievät kohti jokapäiväisiä oivalluksia. 

Sosiaalista oppimista tapahtuu epämuodollisesti vaikkapa Slackin kanavilla, jotka ovat omistettu tiedon jakamiseen. Toisaalta areena on vapaa vaikkapa matalan kynnyksen ATK-kahveille, joissa voi esitellä omia havaintojaan ympäröivästä maailmasta. Lisäksi kaksi kertaa kuukaudessa järjestettävän Tekniikkatorstain tarkoitus on mahdollistaa tiedon jakaminen eri tavoin sekä keskustelun herättäminen. Perinteisen luentomaisen esityksen ohella sen voi toteuttaa vaikkapa livekoodauksena, codebasen tutkimisella tai demon laatimisella. 

Kannustamme myös muodolliseen oppimiseen. Olipa kyseessä laajemmat sisäiset tai ulkoiset koulutukset, webinaarit, kirjallisuus tai asiantuntijoiden puheenvuorot. Käymme läpi kehityskeskusteluissa työntekijän omia intressejä ja kehitystavoitteita. Pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden kouluttautua ja täydentää omaa osaamistaan, jotta jokainen voi kehittyä entistä kovemmaksi huippuosaajaksi.

Tuemme tulevaisuuden ohjelmistosuunnittelijoita 

Meille on tärkeää myös jakaa osaamistamme. Näemme vastuuksemme säilyttää ja vahvistaa laadukkaan ohjelmistokehityksen merkitystä. Siksi järjestämme Monad.bind(trainee)-ohjelman kesätyöntekijöille ja harjoittelijoille. Sen tarkoituksena antaa sellaisia taitoja, joita ei tavanomaisesti koulunpenkillä saa.

Koodikatselmoinneilla ja aidolla käytännön tekemisellä on tärkeä rooli teorian ohella koulutusohjelmassamme. Lisäksi harjoittelijat saavat käyttää työaikaansa opinnäyte- tai lopputyön edistämiseen. Haluamme tarjota uransa alkuvaiheessa oleville osaajille sellaisen kesätyön, jossa pääsee mukaan oikeisiin projekteihin ja samalla oppimaan hyviä ohjelmistokehityksen käytäntöjä. 

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu

Mielessä ura kasvavassa ohjelmistoyrityksessä?

Oletko ammatistasi ylpeä ohjelmistokehittäjä, joka uskoo yksityiskohtiin, kestävyyteen ja käytettävyyteen? Olet selvästi etsimämme tyyppi! Tutustu alla avoimiin tehtäviin, lue lisää ja hae.