Meillä saa olla itsensä paras versio

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu

Miksi tamperelainen IT-alan yritys haluaa nostaa priden esiin ja vaihtaa logon sosiaalisessa mediassa sateenkaaren sävyihin? Koska meille ihmiset ovat tärkeitä. Viisi vuotta sitten, kun kolme ohjelmistokehittäjää halusivat perustaa yrityksen yhdessä, taustalla oli kaksi kantavaa ajatusta. Haluttiin luoda yritys, jossa tehdään huippulaadukkaita digitaalisia ratkaisuja ja työpaikka, jossa jokainen saisi olla paras versio itsestään. Kun ihmiset voivat hyvin, he haluavat antaa parhaansa. Tästä syntyi Monad. 

Kesäkuu on vakiintunut pride-kuukausi ympäri maailmaa ja sitä vietetään, sillä vielä tänäkään päivänä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät voi olla kohtaamatta epäasiallista kohtelua, myös työpaikoilla. Edelleen moni kohtaa tilanteita, joissa joutuu peittelemään omaa identiteettiään, tekemisiään ja läheisiään asiattoman reaktion pelossa. Se on surullista, sillä jokainen ansaitsee olla oma itsensä ilman, että joutuu salailemaan ominaisuuksia itsessään.

Meille Monadissa on tärkeää, että muodostamme tasavertaisen työyhteisön, jossa tehdään määrätietoista ja tarkkaa työtä, mutta haluamme pitää ilmapiirin rentona. Kulttuurimme muodostuu avoimuudesta, yhteisöllisyydestä ja halusta oppia uutta. Vaikka toimiala ja siihen liittyvä monipuolinen osaaminen yhdistää meitä, meillä nähdään työntekijät yksilöinä. Moninaisuus on voimavara ja erilaiset taustat ja näkökulmat työntekijöiden välillä lisäävät innovaatioita, ongelmanratkaisukykyä ja luovia ideoita. 

Siksi haluamme liputtaa aina, ympäri vuoden, ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta, ja mahdollistaa, että jokainen voi olla sellainen kuin on. Meille jokainen työntekijä on tärkeä ja haluamme mahdollistaa kaikkien ammatillisen kehittymisen. Jotta tiedämme olevamme oikeassa suunnassa selvitämme myös säännöllisesti henkilökunnan fiiliksiä. Viimeisimpänä kysyimme henkilöstöltä suosittelisivatko he Monadia työpaikkana ja saimme eNPS-tulokseksi 65 pistettä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun mittasimme suosittelua. Vaikka luku on kansainvälisen NPS benchmarking -vertailussa erinomaista tasoa, 50–70 pistettä, haluamme silti kehittyä, jotta voimme mahdollistaa myös jokaisen yksilön kehittymisen. 

Pride ?️‍?

Kesäkuussa vietetään kansainvälisestikin pride-kuukautta. Suomen monessa kaupungissa kesäkuun aikana vietetään pride-viikkoja, esimerkiksi täällä Tampereella 6.–11.6. ja Helsingissä 27.6.–3.7.

Ajatuksena pride-liikkeellä on vahvistaa vahvistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia. Keskeinen sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.