Referenssi

Capful

Capful hyödyntää modernia teknologiaa skenaario- ja strategiatyön tukena

Capful on skenaario- ja strategiatyöhön erikoistunut liikkeenjohdon konsulttitoimisto. Yrityksen tavoitteena on auttaa yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita hyödyntämään toimintaympäristön muutosten tuomia mahdollisuuksia, rakentamaan menestyksellisiä strategioita ja viemään ne tehokkaasti käytäntöön. 

Skenaario- ja strategiatyön tukena Capfulilla on käyttötarkoitusta varten suunniteltu oma Scenario Builder -ratkaisu, joka auttaa rakentamaan loogisia, perusteltuja ja keskenään erilaisia skenaarioita sekä visualisoimalla nopeuttaa niiden vertailua. Olemassa olevaa ohjelmistoa oli tarve päivittää vastaamaan tarpeita.  

– Halusimme uuden ratkaisun olevan helppo ja intuitiivinen käyttää, mutta kuitenkin analyysien tekemiseen erittäin tehokas, kertoo managing consultant Laura Vuorelma

Capful kartoitti kumppaneita projektiin ja loppusuoralle valikoitui muutama toimijoita, joilla oli vahva sovelluskehityksen osaamisen ja matemaattisen ymmärrys. Päätös vahvistui tapaamisen myötä:

– Monad vakuutti meidät tapaamisessa osaamisellaan. Osakkaiden sitoutuminen projektiin antoi kuvan laadukkuudesta, kuvaa Vuorelma. 

Modernia ohjelmistoteknologiaa skenaario- ja strategiatyön tukena

Monad toteutti Capfulini data-analyysiohjelmisto Skenario Builderin siirtämisen pilveen ja palvelun uudistamisen modernien web-tekniikoiden avulla. Projekti lähti liikkeelle Capfulin aikaisemman sovelluksen ja tarpeiden pohjalta. Vaikka kantava idea pysyi pääpiirteissään samana, monet yksityiskohdat ja teknologiavalinnat tarkentuivat yhteistyön myötä. 

Vuorelma kiittelee Monadin tarjoamia ideoita ja ehdotuksia toteutuksen yksityiskohtien hiomiseen: 

– Saimme myös varmuutta, etteivät jotkin omista ideoistamme olleet liian hankalia toteuttaa. Kaikki lisätyöt ja ideat tuntuivat mahdollisilta.

Monadin ehdotuksesta palvelu siirrettiin pilveen. Se palveli paremmin ohjelmiston tarpeita, mutta myös mahdollisti Capfulin asiakkaiden liittymisen mukaan sovelluksessa käsiteltäviin projekteihin. Pilveen siirtyminen laajensi sovelluksen käyttömahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

Suunnitelman ja tavoitteiden mukaisesti edenneeseen ohjelmistoprojektiin saatiin myös hyödyllisiä lisätoimintoja. Uudistunut palvelu keräsi käyttäjiltä erittäin positiivista palautetta ja ihastutti erityisesti visuaalisuudellaan.

– Missään projektin vaiheessa ei tullut sellainen olo, että jokin asia olisi vaikeaa tai hankalaa toteuttaa. Me tiesimme mihin ratkaisua haluttiin käyttää ja miten, mutta Monad toi rinnalle käytännöllisyyden ja ideoita toteutuksen tekniseen puoleen, summaa Vuorelma.

Ota yhteyttä

Heräsikö kiinnostus? Jatketaan keskustelua!


Tietoa yrityksestä

Capfulilla  on yli 20 vuoden kokemus ja vahva näyttö kehittyneiden menetelmien ja syvällisen asiakasyhteistyön voimasta. Skenaarioihin ja muuhun strategiseen ennakointiin liittyvä erityisosaaminen tukee yrityksen asiakkaiden aktiivista tulevaisuuteen varautumista. Capfulin asiakkaat ovat merkittäviä suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä sekä julkishallinnon toimijoita lukuisilta toimialoilta. 

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi