Referenssi

Dance Up Academy

Verkkopalvelu-uudistus tuo helpotusta koulun arkeen

Dance Up Academy on yksityinen tanssikoulu, joka tarjoaa opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille kolmessa eri sijainnissa Tampereella ja Kangasalla. Yksi palveluista on Tanssillinen Iltapäiväkerho 1.–2.-luokkalaisille yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Verkkopalvelu-uudistuksen tarkoituksena oli tehdä koulun oppilaita ja henkilökuntaa palveleva oppilashallintojärjestelmä, jonka käyttö ja ylläpito olisi vaivatonta. Uudistuksen yhteydessä päivitettiin myös verkkosivuston visuaalinen ilme.

– Meillä oli tarve päivittää verkkosivuston toiminnallisuuksia sekä uudistaa sen visuaalisuutta. Samalla opettajamme halusivat, että heillä olisi mahdollisuus vaikuttaa sisältöihin, tehdä kurssien muutoksia ja hallinnoida oppilaita. Lisäksi toivoimme, että voisimme tehdä tulevaisuudessa sivustoille liittyvät sisältöpäivitykset vaivatta itse, ilman ulkopuolista apua, kertoo lähtötilanteesta tanssipedagogi ja yhtiön toinen omistaja Julia Van Camp.

Kokonaisuus rakennettiin koulun tarpeille

Sivuston kävijälle näkyvän verkkosivuston selkärangan muodostaa oppilashallintojärjestelmä, jonka avulla tanssikoulun henkilökunta voi hallinnoida kursseja, opettajia, oppilaita, ja tilavarauksia. Backend-kehityksen aluksi selvitettiin oppilaitoksen yksilölliset tarpeet tiedoista, joita järjestelmässä tulee käsitellä. Lisäksi huomioitiin tulevaisuuden tarpeet muun muassa monimuotoisen sähköisen opetuksen järjestämiseksi tulevaisuudessa. 

Verkkosivuston osalta keskeistä oli oppilaille tärkeän tiedon helppo saatavuus niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla sekä sivuston nopeus. Lisäksi verkkosivuston staattisten sivujen, kuten koulun esittelyn, päivittäminen tehtiin ylläpitäjille mahdollisimman suoraviivaiseksi ja ongelmattomaksi. Verkkosivustolla oppilaat ja heidän huoltajansa voivat ilmoittautua kursseille ja päivittää tarvittaessa henkilö- ja maksutietoja. 

Verkkopalvelukokonaisuuden suunnittelussa huomioitiin myös mobiilikäyttäjät.

Oppilaitoksen yksilöllisten tarpeiden vuoksi Dance Up Academylle alusta asti räätälöity kokonaisuus oli kokonaisuudessaan järkevämpi ja ylläpidollisesti kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin esimerkiksi olemassa olevien kaupallisten oppilashallintojärjestelmien tai yleisten sisällönhallintajärjestelmien räätälöinti. Oppilashallintojärjestelmässä käsiteltävien kurssi-, tila- ja henkilötietojen vuoksi järjestelmän tietoturvallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. 

Uudistus on lisännyt opettajien autonomiaa

Oppilashallintojärjestelmä ja verkkosivusto saa Julia Van Campilta kiitosta helppokäyttöisyydestä. Henkilökunnan perehdytys uuteen järjestelmään kesti vain puoli tuntia. 

– Järjestelmä antaa opettajille autonomian huolehtia omista kursseistaan ja oppilaistaan. Tämä vähentää osaltaan päällekkäistä hallinnollista työtä. Opettajamme sekä oppilaat ja heidän vanhempansa ovat antaneet kiitosta erittäin toimivasta järjestelmästämme, hän kertoo. 

Ota yhteyttä

Heräsikö kiinnostus? Jatketaan keskustelua!


Tietoa yrityksestä

Dance Up Academyn on perustettu vuonna 2012 ja sen tarkoituksena on ollut alusta alkaen uudistaa tanssikoulutoimintaa lapsi- ja perheystävälliseksi. Nykyinen koulun nimi ja laajennettu palvelutarjonta tulivat voimaan 2015. Taiteen perusopetusta antava Dance Up Academyn tavoitteena on antaa tavoitteellista ja pitkäjänteistä tanssinopetusta lapsille ja nuorille uudenlaisella konseptilla, jossa yhdistyvät liikunnan iloa tuottava terveellinen harrastus ja yhteisöllinen ilmapiiri.

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi