Referenssi

Meazurem

Web-käyttöliittymän rakentaminen Meazurem-mobiilisovelluksen rinnalle

Web-käyttöliittymän rakentaminen Meazurem-mobiilisovelluksen rinnalle

Kansainvälisille markkinoille suunnattu Meazurem on sovellus, jolla IoT-sensorien keräämää tietoa voidaan seurata sijainnista riippumatta. Sensoreiden avulla on mahdollista seurata esimerkiksi lämpötila-, kosteus- ja ilmanpainetietoja. Niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille tarkoitetun sovelluksen suosittuja käyttökohteita ovat kodit ja kesämökit sekä rakennus-, elintarvike- ja ravintola-alan yritykset. 

Meazuremilla voitiin aluksi tarkkailla IoT-sensorien pilveen tallentamaa dataa vain mobiiliapplikaation avulla. Monad rakensi Meazuremiin selainpohjaisen käyttöliittymän moderneja web-teknologioita hyödyntäen. Web-käyttöliittymän tavoitteena on palvella entistä monipuolisemmin erityisesti yritysasiakkaita ja heidän raportointitarpeita. 

Web-käyttöliittymän rakentaminen mobiilisovelluksen rinnalle

Kuluttaja-asiakkaille suunnattu Meazurem löysi nopeasti myös yrityskäyttäjät. Yritysten käyttökohteita on löytynyt esimerkiksi rakennuksilta sekä elintarvike- ja ravintola-alalta, joissa palvelun avulla on voitu seurata vaikkapa elintarvikkeiden kylmäketjua. Yrityskäyttäjien tarvitsemat raportointiominaisuudet asettivat tarpeen myös web-käyttöliittymälle. Esimerkiksi ravintolat ovat velvollisia tekemään omavalvontaraportteja, joiden yhteyteen haluttiin liittää Meazuremista tulostettavia tietoja. 

Uuden käyttöliittymän rakentaminen aloitettiin yhteisesti tarve- ja tavoitekartoituksella sekä keskeisten toiminnallisuuksien päättämisellä. Palvelumuotoilun avulla pyrittiin huomioimaan asikkaiden tarpeet Erityisesti aikaa käytettiin palvelun muotoiluun ja asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen. Monad rakensi käyttöliittymän moderneja web-teknologioita hyödyntäen (TypeScript, React, Redux, Saga, MaterialUI, HighCharts, NodeJs, puppeteer, GitLab, AWS).

Osana projektia myös suunniteltiin ja toteutettiin jatkuvan integraation ja julkaisun mekanismit Meazuremille. Niiden avulla varmistettiin, että palvelusta on helppo julkaista aina viimeisin ja toimiva versio.

– Kokonaisuudessaan kaikki sujui mallikkaasti ja toteutetut tekniset ratkaisut ovat hyviä, kiteyttää Riku Pelander Meazuremilta projektin vaiheista.

Monadin kanssa yhteistyössä toteutetun web-käyttöliittymän myötä Meazurem kykenee tulevaisuudessa vastaamaan monipuolisesti erityisesti yritysasiakkaiden tarpeisiin ja uskoo tämän avulla tavoittavansa myös kokonaan uusia potentiaalisia asiakkaita.

Ota yhteyttä

Heräsikö kiinnostus? Jatketaan keskustelua!


Tietoa yrityksestä

Meazurem on Creosys Oy:n palvelu. Creosys on itsenäinen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Akaassa.

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

[hubspot type=form portal=4490148 id=dafc9dbd-215d-4aa9-9bf4-87c947c6bbdc]