Referenssi

Mylab Oy

Mylab tuottaa ohjelmistoja terveydenhuollon ammattilaisille 

Mylab on tamperelainen menestystarina: Vuonna 1987 perustettu yritys tuottaa 90 hengen voimin terveydenhuollon ja laboratoriokeskusten verkkopohjaisia järjestelmiä ja dominoi toimialaansa 75 %:n markkinaosuudellaan. Kasvutavoitteet suuntaavat ulkomaille.

Talon omaa ohjelmistokehityksen osaamista täydennetään alihankintakumppaneilla. Yksi keskeisimmistä on Monad.

Monadin rooli tärkeimpien projektiemme onnistumisessa on ollut ratkaiseva: Kiitämme nöyrästi yhteistyöstä jo nyt. En uskalla edes kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos emme olisi saanut näin kovia tekijöitä näin nopealla tahdilla”,

Mylabin tuotekehityksestä tuolloin vastannut ja nykyään liiketoiminnan kehitysjohtajana toimiva Hannu Honkala summaa yhteistyön arvoa.

Koodiosaamisen kameleontteja ja ohjelmistosuunnittelun älliä

Monadin Mylab-tiimi on kasvanut parissa vuodessa yhdestä asiantuntijasta 5-6 hengen full-stack-ohjelmistokehitystiimiksi.

Monadilla on muutama erottava tekijä: Heillä on suvereeni kyky omaksua uusia järjestelmiä ja hahmottaa ohjelmistosuunnittelun tavoitteet. Sisäänajo projekteihin on todella nopeaa, vaikka meillä on hyvin omintakeinen ohjelmistoympäristö. Myös puhdas koodiosaaminen on todella kovaa luokkaa.”  

Honkala mainitsee Monadin ansioksi myös asenteen työhön. 

Monadin kaverit heittäytyvät projekteihin täysillä ja selvittävät asioita äärimmäisen hyvin. Teemme ohjelmistoja muun muassa mikrobiologian ja patologian ammattilaisille ja kaikilla erikoisaloilla on hyvin erilaiset alakohtaiset tarpeet. Monadin ohjelmistoasiantuntijat ovat päässeet sisälle näihin todella hienosti.”

Kyse on osien ja kokonaisuuksien hahmottamisesta.

On eri asia tehdä huippuristeilijää kuin hitsata saumaa. Vaativassa ohjelmistokehityksessä on sama: täytyy ymmärtää isompi tarkoitus ja käyttäjän tarpeet, mutta samalla hitsattavan sauman on oltava huippuluokkaa.”

Tampere on ohjelmistokehityksen kärkipaikkoja

Honkala puhuu Mylabin kumppaniverkostoa avatessaan “strategisesta lähialihankinnasta”. Mikä merkitys on, että koodi tulee Tampereelta?

Vaikka olisi mitä digimedioita käytössä, on sillä aina arvoa, että tiimi pääsee tarvittaessa samaan pöytään. Tiedämme, että tiukan paikan tullen voimme järjestää kasvokkain tapaamisen.”

Mahdottoman tiukkoja paikkoja ei tosin ole vielä juuri ollut. Kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin.

Monadin kanssa on rakentunut luottamuksellinen suhde. Voimme antaa yhä suurempia vastuita heidän käsiinsä. Nykyään he pystyvät toimimaan yhä itsenäisemmin. Vaikka speksaamme työt pitkälle, he onnistuvat aina sparraamaan koodiratkaisuista parempia”,

Honkala kehuu.

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi