Referenssi

Novatron

Uuden sukupolven ohjelmistoalusta parantaa ylläpidettävyyttä ja uusien tuotteiden kehitystä

Suomalainen Novatron on kehittänyt koneohjaamisen ratkaisuja jo vuodesta 1991. Yritys on ollut vahvasti mukana luomassa alan standardeja ja toimintatapoja. Novatronin järjestelmät avustavat koneenkuljettajaa, jolloin vähennetään työmaalla jalkaisin toimitettavien mittaustöiden tarvetta. Tämä lisää työn sujuvuutta, laatua ja tehokkuutta, mutta myös varmistaa työmaiden turvallisuutta erityisesti haastavissa infrarakentamisen kohteissa. Kuljettaja näkee koneenohjausjärjestelmän avulla mitä, miten ja missä hänen tulee työskennellä poistumatta ohjaamosta. 

Novatronin Xsite-koneohjaustuoteperheen laiteapplikaatiot rakennetaan Xsite-ohjelmistoalustan päälle. Uuden alustasukupolven kehittäminen on ajankohtaista aiemmassa versiossa käytettyjen ohjelmistoteknologioiden modernisoimiseksi. Uudistuksella varmistetaan järjestelmän toimivuus ja ylläpidettävyys myös tulevaisuudessa, mutta myös helpotetaan ja nopeutetaan applikaatioiden rakentamista. Uusi alustasukupolvi palvelee myös Xsite-tuotteiden loppukäyttäjiä, sillä se parantaa entisestään käytettävyyttä ja mahdollistaa uusia ominaisuuksia. 

– Olemme perheomisteinen yritys, jossa on vahva opastavien koneohjausjärjestelmien osaaminen. Teemme pitkälti kaiken itse, varsinaisista laitteista aina ohjelmistoon saakka. Siirtyminen uuteen Xsite-alustan sukupolveen tarkoittaa meille myös aiempaa helpompaa uusien tuotteiden kehittämistä, kuvaa tuotekehityksen projektipäällikkö Mikko Kipinoinen Novatronilta. 

Monad rakentamassa uutta arkkitehtuuria

Monad on ollut mukana uuden Xsite-ohjelmistoalustan kehityksessä osana Novatronin omista kehittäjistä ja alihankkijoista koostuvaa tiimiä. Monadin asiantuntija on ollut keskeisenä osana arkkitehtuurin rakentamisessa ja tuomassa ulkopuolista näkemystä projektiin. Tämän lisäksi alustalle on rakennettu siihen liittyvää kalibrointi- ja konfigurointityökalua. 

Kipinoinen kiittelee Monadin osaamista kokonaisvaltaisessa ymmärryksessä niin teknisen toteutuksen, liiketoiminnan kuin loppukäyttäjänkin näkökulmasta:

– Olemme saaneet ulkopuolista näkemystä, mikä on tuonut laajempaa perspektiiviä koko tiimillemme. Lisäksi meille on tärkeää, että Monadilla on hyvä kyky ymmärtää asiakkaidemme mahdollisia tarpeita ja huomioida ne osana toteutusta.

Ota yhteyttä

Heräsikö kiinnostus? Jatketaan keskustelua!


Tietoa yrityksestä

Novatron Oy on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys. Yrityksellä on yli 30 vuoden kokemus infrarakentamisen automaatiosta ja se työllistää 130 ammattilaista. Novatronin omistaa Tervahaudan perhe sekä vähemmistöosakkaana MOBA Mobile Automation AG -konserni. Saksalainen MOBA on globaali liikkuvien työkoneiden automaatioon keskittynyt yritys.

Kyvykkyytemme asiakkuudessa

Kysy lisää palveluistamme

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

[hubspot type=form portal=4490148 id=dafc9dbd-215d-4aa9-9bf4-87c947c6bbdc]