Tekoäly

Tekoäly koostuu älykkäistä ja oppivista järjestelmistä

Autonomiset robotit
Tulevaisuudessa robotit kykenevät havainnoimaan ympäristöään ja suorittamaan annettuja tehtäviä itsenäisesti. Esimerkkinä itsestään ajavat autot ja työkoneet.
Hahmontunnistus
Kuvien segmentoiti, hahmontunnistus kuvista tai kuvien luokittelu automaattisesti. Käytetään muun muassa teollisuudessa konenäkösovelluksissa.
Ennustaminen
Historiadatan perusteella pyritään mallintamaan datassa esiintyviä ilmiöitä ja tekemään niiden perusteella ennusteita tulevasta. Esimerkiksi ostohistorian perusteella kuluttajien ostokäyttäytymisen ennakointi.
Hakualgoritmit ja optimointi
Tarkoituksena on etsiä mahdollisten ratkaisujen joukosta annetut ehdot täyttävä optimaalinen ratkaisu. Sovelluskohteena voi olla esimerkiksi aikataulujen optimointi ja reittien etsiminen.
Ihmistyön automatisointi
Manuaalisten tuotantoprosessien tehostaminen ihmisten työtä helpottamalla tai kokonaisia työvaiheita automatisoimalla.
Personointi ja suosittelu
Koneoppimisalgoritmien avulla voidaan analysoida käyttäjän toimintaa ja siten luoda yksilöllinen käyttökokemus. Esimerkiksi tilausvideopalvelut osaavat suositella uutta katsottavaa edellisten toistojen perusteella. Vastaavasti verkkokaupat suosittelevat tuotteita ostohistorian perusteella.

Tekoälyasiantuntemusta ja älykkäitä ratkaisuja Monadilta!

Ole rohkeasti yhteydessä ja selvitämme yhdessä asiantuntijoidemme kanssa, miten tekoälyä ja oppivia järjestelmiä voitaisiin hyödyntää teidän liiketoiminta-alueellanne.