Las palmas

Monadeja paratiisissa – etätyömatka Las Palmasiin

Viime vuoden (2019) marraskuussa Monadin porukka pakkasi aurinkorasvansa, shortsinsa ja Raspberry Piinsä suunnaten yhdeksi viikoksi etelään Las Palmas de Gran Canarialle. Majoituimme The Roof -nimisessä isossa asunnossa, jossa oli nimensä veroinen valtava kattoterassi ulkona hengailuun. Meillä oli myös mahdollisuus työskennellä coworking-tilassa jonkun matkaa keskustaan suuntaan. Kävimme kokeilemassa työntekoa siellä maanantaina, mutta vaikka se oli hyvä paikka tavata muita Las Palmasin etätyöläisiä, majapaikkamme oli vain liian mukava: pöytiä ja sohvia kaikille sekä tärkeimpänä tietysti hyvä wifi. Tai sitten olimme vain liian laiskoja kävelemään. Niin arjesta tuli rutiinia ja The Roofista tuli meidän toimistomme. Heräiltyämme ajoissa liittyäksemme etänä Suomen aamupalavereihin (jotka olivat kaksi tuntia edellä), hajauduimme mukaviin paikkohin eri puolille asuntoa koodaamaan. Keittiö oli hyvin varusteltu mangoilla, kahvilla, voileivillä ja muulla tarpeellisella. Monet meistä ehtivätkin tehdä hyvän määrän töitä päivän aikana ennen kaupungille lähtöä.

The roof

Mutta teimme me paljon muutakin kuin vain koodasimme: pyöräilimme, harhailimme kaupungilla, surffasimme (siis muuallakin kuin verkossa), juoksimme polkuja, kävimme salilla, pelasimme padelia, tutustuimme Playa de Las Canterasiin ja erityisesti söimme. Ensimmäisenä iltanamme Monad törsäsi illalliseen Restaurante La Marinerassa, joka tarjosi meillä kohtuuttoman määrän kalaa. Viikon aikana jotkut meistä ehtivät jo kaivata Tampereen vakiolounaspaikkaamme Nanda Deviä ja löysivät pätevän korvikkeen läheisestä intialaisesta ravintolasta.

Paddle

Torstaisin on vanhassa kaupungissa tapas-päivä. Pienet baarit ja ravintolat tarjoavat ainutlaatuisen valikoiman huokeita deliciosas tapas -annoksia. Ei muuta kuin jonottamaan paikallisten kanssa ja rohkeasti maistelemaan erikoisiakin makuyhdistelmiä.

Tapas sign

Perjantai oli matkan sekä kulinaarinen että urheilullinen kohokohta. Ensin katsoimme kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki historiaa selviytymällä ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Sitten meidän ikioma gourmet-kokkimme Jussi loihti grillissä tuoreesta kalasta ja possun secretosta juhlaillallisen The Roofilla.

Friday bbq
MTB

Viikonlopuksi luovuimme tietokoneistamme. Lauantaina vietimme päivän ulkona, yhden ryhmän lähtiessä maastopyöräilemään sillä välin, kun toinen ryhmä matkasi saaren keskustan vuorille, jossa lämpötilat olivat merkittävästi alhaisemmat (jokainen mukana ollut lämmin vaatekappale tuli tarpeeseen), mutta näkymät sitäkin upeammat.

Meillä oli vielä täysi päivä sunnuntaina, sillä lentomme lähti vasta yöllä. Suuntasimme päiväksi turisteja vilisevälle rannalle Maspalomasiin, jossa latasimme vielä kaiken auringonpaisteen mitä pystyimme ja söimme viimeiset espanjalaiset ruokamme ja jäätelömme ennen paluulentoamme. Kaikenkaikkiaan se oli unohtumaton viikko ja paluumatkalla ehdimme jo spekuloimaan mihin seuraavaksi… Erityiskiitokset Mikelle kaikista järjestelyistä ja viihtymisemme varmistamisesta.

Etätyömatkat mielenkiintoisissa paikoissa, hyvä palkkataso ja työskentely todellisten ohjelmistoammattilaisten kanssa on arkipäivää meillä Monadilla.
Haluatko liittyä joukkoomme?