Monadilla liikutaan ja harrastetaan yhdessä

Kysyimme taannoin monadilaisilta, miten he parhaiten saavat ajatukset irti töistä. Vähemmän tieteellisesti tutkien voisi sanoa, että noin 90% prosenttia vastanneista mainitsi jonkinlaisen urheilumuodon olevan suosituimpien rentoutumiskeinojen joukossa. Ei siis ole sattumaa, että meillä myös harrastetaan paljon yhdessä: maanantaisin juoksuporukka kuluttaa metsäpolkuja, tiistaisin pelaillaan padelia ja koronan väistyttyä käyttöön saadaan jälleen sählyvuorotkin. 

Monadilaisia pyöräilemässä.

Näiden lisäksi yhteisiä teemapäiviä pyritään järjestämään tasaisesti. Taannoin kävimme maastopyöräilemässä fatbikeilla ja toisinaan monadilaiset ovat esitelleet omia suosikkilajejaan toisilleen vaikkapa kiipeilyn merkeissä. 

Monadilla retkeillään ahkerasti

Eräs monadilaisten suosikkilajeista on retkeily. Meiltä löytyy useita innokkaita pitkospuiden kuluttajia ja siksi monet yhteiset urheilutuokiot liittyvät jollakin tapaa metsässä liikkumiseen. 

Vuosien saatossa monadilaiset ovat tehneet myös upeita pitkiä vaelluksia yhdessä. Viimeisin reissu kohdistui viime syyskuussa Urho Kekkosen kansallispuistoon, jossa viisi monadilaista vietti vajaan viikon verran. 

Tomin suunnittelema reitti piti sisällään huikeita maisemia, piipahduksen savusaunassa ja tietysti myös Sokostin huiputuksen. Pieniltä sattumuksiltakaan ei vältytty ja tiimin voimin ratkottiin niin junasta myöhästymistä, katkenneita kengännauhoja kuin kipeytyneen akillesjänteen aiheuttamia kantamusten uudelleen järjestelyjä. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja kokonaisuudessaan patikoijille jäi matkasta mahtava fiilis.

Jälkeenpäin muistellen juuri erilaiset sattumukset ja niistä selviäminen ovat jääneet retkiltä parhaiten mieleen. Mikä olisikaan oivallisempi tapa hitsata tiimiä yhteen kuin suunnata luonnon (ja tiimin) armoille. 

Rennosti, ei koskaan hampaat irvessä

Vaikka puuhailemme paljon kaikenlaista aktiivista yhdessä, mikään pakko ei kaikkien tietenkään ole pitää samoista asioista. Jokaisen ehdotuksia kuunnellaan ja yhteisiin tuokioihin voi osallistua itselleen sopivalla tavalla. Toisinaan kokoonnumme yhteen hyvän ruoan äärelle tai jopa matkustamme muihin maisemiin yhdessä etätyöskentelemään (sen taas ollessa sallittua). 

Friday bbq

Haluamme pitää yhdessä tekemisen rentona ja kaikille mielekkäänä tapana huolehtia omasta hyvinvoinnista, pitää hauskaa ja irroittaa ajatukset työn ääreltä. Tiimimme hyvinvointi istuu arvojemme ytimessä.

Kirjoittanut Mikael von Bonsdorff
Julkaistu