Omavalintaiset työvälineet lisäävät työn sujuvuutta ja viihtyvyyttä

Erityisesti IT-alan työpaikkailmoituksissa luvataan vapaavalintaiset työvälineet. Käytännössä tämä usein tarkoittaa sitä, että laitteet voi valita valmiiksi määritetystä tai rajatusta valikoimasta. Meillä jokainen saa aidosti valita sellaiset työvälineet, jotka kokee itselleen mieleisiksi.

Työympäristö on saanut aivan uusia merkityksiä varsinkin pandemia-ajan etätyöskentelyn seurauksena. Toisille työympäristö voi tätä nykyä merkitä oman kodin työpöytää, toisille mökkiä ja osalle työnantajan tarjoama toimistotilaa. Sijainnista riippumatta, jokainen tarvitsee erilaisia työvälineitä. Me Monadissa näemme asian niin, että mahdollistamme työn sujuvuuden ja lisäämme työn viihtyvyyttä tarjoamalla jokaiselle vapaavalintaiset työvälineet. Pienistä asioista koostuu toimiva kokonaisuus. 

Yksi on ylitse muiden monadilaisten työvälineenä

Kun on vapaus valita, mihin päädytään? Laitekantaa katsastamalla havaitaan, että monadilaisten työpöydiltä löytyy todennäköisimmin Lenovo ThinkPad X1 Extremen eri versioita. Kakkossijalle pääsevät MacBook Pron käyttäjät. Vaikka useimmiten tietokoneeksi valitaan kannettava, on kustomoituja pöytäkoneita parilla työpisteellä. 

Koneen malli ei toki kerro kaikkea. Mallin lisäksi jokainen voi valita itselleen sopivan kokoonpanon. Siksi useimmat tietokoneista ovatkin kyseisten mallien parhaimmistoa – tehokkaimmalla prosessorilla ja suurimmalla muistilla varustettuja työjuhtia. Monet uusista työntekijöistä ovat olleet aidosti ilahtuneita valinnanvapaudesta.

Lisälaitteet ja kalusteet viimeistelevät työskentelymukavuuden

Työvälineisiin liittyy paljon mieltymyksiä, mutta niillä on suuri merkitys myös työergonomian kannalta. Iso osa ohjelmistokehityksen arjesta on ihmisen fysiikan kannalta staattisuutensa vuoksi kuormittavaa, joten panostamalla työvälineisiin ja -ympäristöön huolehditaan myös ihmisten hyvinvoinnista. Siksi myös erillisnäytöt, näppäimistöt sekä hiiret ja muut osoitinlaitteet kuuluvat vapaasti valittavien laitteiden listaan. 

Olemme tulleet aikaan, jossa etä- ja hybridityöskentely ovat vakiinnuttaneet asemansa. Tuemme myös henkilöstön etätyöskentelyä tarjoamalla toimistolta laitteita ja kalusteita, joilla voi varmistaa hyvän työskentelyergonomian myös kotona. 

Uudet toimitilamme Dynamossa ovat lähes valmiit ja muutto on edessä lähiaikoina väistötiloistamme. Kaikki monadilaiset ovat saaneet vaikuttaa ja halutessaan osallistua tilojen suunnitteluun. Tilojen ratkaisuissa onkin pyritty huomioimaan monipuolisesti erilaiset työskentelytottumukset ja mahdollisuus luoda oma ergonominen työpiste. 

Meillä on tiimissä tilaa huippuosaajille!

Kirjoittanut Mikael von Bonsdorff
Julkaistu