Kesän mitalla koodia Monadin riveissä

Mielestämme hyvä kesätyöpaikka tarjoaa mahdollisuuden käytännössä testata koulussa opittua, sekä kehittyä uusien taitojen parissa. Joukkoomme on aina kesäisin liittynyt nuoria ohjelmistokehittäjiä, jotka haluavat haastaa itseään ja kehittyä huippuammattilaisiksi. Tänä vuonna Vilma, Samu ja Micko työskentelevät kanssamme NoTime-palvelun tuotekehityksessä toukokuun alusta syksyyn. 

Kesään on sisältynyt paitsi konkreettista koodaamista ja hyviä ohjelmistokehityksen käytäntöjä, myös Monad.bind(trainee) -koulutusohjelma, joka koostuu 17 eri aihetta käsittelevästä tuokiosta. Tämä on meidän tapamme oppia toisiltamme. 

Käytännön tekeminen syventää osaamista

Vilma viettää Monadilla jo toista kesää, Samulle ja Mickolle tämän ollessa ensimmäinen työpaikka ohjelmistoalalla. Halu päästä käytännössä testaamaan koulussa opittuja asioita ja aidosti kehittymään sai hakemaan kesätyötä ohjelmistotalosta. “Koulussa aiheet jäävät hieman pintapuoliseksi. Käytännössä tekemällä saa syvennettyä osaamista”, kertoo Samu. 

Micko päätyi hakemaan Monadille puhtaasti googlettelun perusteella. Samu sen sijaan sai vinkin opiskelukaveriltaan. Molemmat kertovat olevansa hyvin tyytyväisiä siihen, että Monadilla on päässyt monipuolisesti oppimaan ohjelmistokehityksestä. “Odotuksia kesään oli paljon, mutta kyllä ne on reilusti ylittynyt. Vastaanotto ja tuki on ollut niin hyvä, että on ollut helppo työskennellä. Oma osaaminen on lähtenyt nousuun kuin raketti. Olen oppinut enemmän Monadilla kuin neljässä vuodessa koulussa”, Micko toteaa. Myös Samu kokee odotusten ylittyneen: “Odotukset oli korkealla, mutta olen oppinut ihan hurjasti. Käteen on jäänyt paljon.” 

NoTime-palvelun parissa työskentely on koettu paitsi opettavaiseksi, samalla se on myös mielletty sopivan kompaktiksi projektiksi, jossa on voinut opetella asioita laajasti ilman kovaa kiirettä. Erityisen arvokkaaksi molemmat ovat kokeneet sen, että aina on voinut kysyä neuvoa kollegoilta ja sparrailla ajatuksia tiimin kesken. Erityiskiitokset saa Markus, joka on vastannut NoTimen kehityksestä ja mentoroinut kesätyöntekijöitä. 

“Kyseessä on niin iso kokonaisuus, että se ei mahdu suusta ulos”, totesi Markus pilke silmäkulmassa kun kysyin häneltä projektin osa-alueista, mutta vakavoitui sittemmin kertomaan, että NoTime-tiimin kesken on pyritty tutustumaan kokonaisvaltaiseen tekemiseen. Se on käytännössä kattanut monipuolisesti erilaisia ohjelmistokehityksen vaiheita ideasta valmiisiin toiminnallisuuksiin. Kesän aikana on päästy esimerkiksi rakentamaan maksuintegraatiota, suunnittelemaan käyttöliittymää ja pureutumaan full stack -kehitykseen sekä pilvipalveluihin. 

Hyvät ohjelmistokehityksen käytännöt kehittyvät ja pyrkivät koko ajan löytämään parempia tapoja toimia. Tätä periaatetta on noudatettu myös NoTimen kehityksessä. “Pyrkimyksenä on ollut, että jokainen voi kehittää ohjelmointitaitojaan yksilötasolla, mutta samalla on voitu yhdessä kehittyä ohjelmistokehitystiiminä”, toteaa Markus.  

Kiinnostaako Monad työpaikkana? Meille etsitään jatkuvasti sekä kokeneita että nuoria ohjelmistokehittäjiä, joten tutustu työpaikkoihimme tai lähesty meiltä avoimella hakemuksella. 

Kirjoittanut Aki Haapamäki
Julkaistu