Monad.bind(trainee) -koulutusohjelma käynnistää kesän

Koemme arvokkaaksi taidot, joita voimme oppia toisiltamme. Kun joukkoomme kesäisin liittyy ohjelmistokehityksen opiskelijoita, haluamme tarjota heille aidon mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä käytännön tekemisen kautta. Meillä toimitaan Software Craftsmanship -arvojen mukaisesti, joihin sisältyy tiedon jakaminen ja mentorointi. Siksi järjestämme harjoittelijoillemme ja kesätyöntekijöillemme Monad.bind(trainee) -koulutusohjelman. Tavoitteena on opettaa uusille työntekijöille sellaisia taitoja, joita ei opi koulun penkillä.

Ohjelmistokehityksen perusteita ja käytännön vinkkejä

Käytännössä Monad.bind(trainee) -koulutusohjelma toteutetaan lyhyinä tuokioina, joista jokainen käsittelee eri aihetta ja vetäjinä toimivat Monadin kokeneet ohjelmistokehittäjät. Sisältö on suunniteltu erityisesti kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita ajatellen, mutta toki jokainen halukas saa liittyä mukaan. 

Tänä kesänä kokonaisuus muodostuu 4 eri teemasta: 

  • Track 1: Tools, Tips and Tricks
  • Track 2: Functional Basics
  • Track 3: Rocket Engineering
  • Track 4: Functional Enlightenment
Jeren johdolla tutustuttiin Reactiin osana Monad-bind(trainee) -ohjelmaa.

Tekemällä kehittyy parhaiten

Vaikka Monad.bind(trainee) -koulutukset ovat tärkeä osa tiedon jakamista, vähintään yhtä suuri merkitys on koodikatselmoinneilla ja tietysti aidolla käytännön tekemisellä. Haluamme mahdollistaa uraansa aloitteleville tulevaisuuden osaajille sellaisen kesätyön, jossa pääsee mukaan oikeisiin projekteihin ja samalla oppimaan hyviä ohjelmistokehityksen käytäntöjä. 

Tänä vuonna kesätyöntekijämme Micko, Samu ja Vilma pääsevät osallistumaan oman SaaS-tuotteemme NoTimen kehitykseen. Kesätyöntekijöiden mentorina toimii Markus, joka vastaa NoTimen kehityksestä. Näin ongelmia päästään ratkomaan yhdessä, eikä kenenkään tarvitse raapia päätään yksin. 

Etsitkö harjoittelupaikkaa tai kenties vakituisempaa työpaikkaa opintojen oheen? Tutustu Monadiin yrityksenä ja pidä silmällä avoimia työpaikkojamme

Kirjoittanut Aki Haapamäki
Julkaistu