Due Diligence

Due Diligence

Kuinka voimme auttaa?

Auditointisuunnitelma

Auditointisuunnitelma on asiakkaalle hyväksytettävä suunnitelma, joka määrittelee tarkastelun kohdealueet ja menetelmät. Se sisältää yksityiskohtaisen suunnitelman ohjelmiston teknisen tilan arvioinnista, mukaan lukien arkkitehtuuri, koodin laatu, tietoturva, yhteensopivuus, lisenssit, lainsäädännölliset vaatimukset ja kehitystiimin osaaminen.

Auditointi

Auditointivaiheessa suoritetaan huolellinen arviointi ohjelmiston eri osa-alueista. Tämä voi sisältää tietojen keräämistä, haastatteluja avainhenkilöiden kanssa, ohjelmiston teknisen toteutuksen tarkastelua, dokumentaation läpikäyntiä sekä mahdollisia teknisiä testejä ja tarkistuksia.

Tulosten analysointi

Auditoinnin tulokset analysoidaan perusteellisesti arvioiden ohjelmiston nykytilaa ja tunnistetaan sen hyödyt, riskit ja kehitystarpeet. Tulosten analysoinnissa kiinnitetään huomiota teknisen velan määrään ja mahdollisiin haasteisiin uusien ominaisuuksien kehittämisessä, muutosten vaikutuksissa, bugin lisääntymisessä ja muihin liiketoiminnallisiin riskeihin.

Loppuraportti

Loppuraportissa esitellään auditointiprosessin yhteenveto, tarkastellaan tuloksia ja tehdään johtopäätökset ohjelmiston tilasta. Raportti sisältää yksityiskohtaisen arvioinnin ohjelmiston vahvuuksista, heikkouksista ja kehitystarpeista. Lisäksi raportissa voi olla suosituksia ja ehdotuksia ohjelmiston kehittämiseksi ja korjaustoimenpiteiden tarpeesta.

Kehittämissuunnitelma

Kehittämissuunnitelma perustuu auditoinnin tuloksiin ja loppuraporttiin. Se sisältää konkreettisia ehdotuksia ja toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa ohjelmiston kehittämiseksi. Suunnitelmassa määritellään priorisoidut tehtävät, aikataulut ja tarvittavat resurssit, jotta ohjelmiston nykytilasta voidaan siirtyä kohti tavoiteltua tilaa.

Arvio korjaus- ja muutosinvestoinneista

Korjaus- ja muutosinvestointien arvioinnissa tarkastellaan kehittämissuunnitelman toteuttamisen taloudellisia vaikutuksia. Arvioinnissa huomioidaan korjaustoimenpiteiden ja muutosten kustannukset, aikataulu sekä odotettavissa olevat hyödyt ja tuottavuuden parannukset. Arvio auttaa asiakasta ymmärtämään investointien kokonaisvaikutuksia ja tekemään perusteltuja päätöksiä.

Katso kaikki jatkuvat palvelumme →

Due Diligence

Ohjelmiston huolellinen arviointi: tekninen due diligence

Tekninen due diligence on ohjelmiston perusteellinen arviointi ja analyysi, joka selvittää järjestelmän nykytilan ja tarvittavat investoinnit. Tavoitteena on ymmärtää ohjelmiston hyödyt, riskit ja antaa kehitysehdotuksia. Tarkastelu kattaa elinkaaren, koodin laadun, arkkitehtuurin, tietoturvan ja yhteensopivuuden. Lisäksi arvioidaan lisenssejä ja ohjelmistoon liittyvän lainsäädännön noudattamista. Due diligence auttaa päätöksenteossa investoinneissa ja yrityskaupoissa. Suunnitelma hyväksytetään ennen auditointia, ja loppuraportissa esitetään tulokset ja tarvittaessa kehittämissuunnitelma ja investointiarvio.

Auditointiin voidaan sisällyttää muun muassa:

  • Järjestelmän tekninen toteutus
  • Dokumentaatio
  • Kohdeyrityksen oman kehitystiimin osaaminen
  • Kehitystiimin avainhenkilöt
  • Kehitysporessien ja tukitoimintojen skaalautuvuus
  • Lisenssit
  • GDPR
  • Saavutettavuus

Jatkuvat palvelut

Tehokkaat jatkuvat palvelut liiketoimintasi menestykseen

Palvelumme varmistavat liiketoimintasi sujuvan toiminnan ja menestyksen pitkällä aikavälillä. Jatkuvien palveluiden valikoimastamme löydät ratkaisut niin ohjelmistokonsultointiin, DevOpsiin kuin huolelliseen ohjelmiston arviointiinkin.

Asiantunteva tiimimme tarjoaa ohjelmistokonsultoinnin palveluita, jossa rinnallasi on asiantuntija lyhyissä ja pitkäkestoisissa ohjelmistohankkeissa. Arkkitehtuurikatselmointi, toteutuskatselmointi, prosessikatselmointi ja alihankkija-arviointi takaavat projektiesi sujuvan etenemisen ja korkealaatuisen toteutuksen. Tietokantakonsultoinnilla ja -optimoinnilla varmistamme tietokantajärjestelmiesi tehokkuuden ja suorituskyvyn.

DevOps-palvelumme auttavat sinua saavuttamaan nopeutta, laatua ja yhteistyötä ohjelmistokehityksessä. Hyödynnämme Continuous Integration (CI) ja Continuous Delivery (CD) -menetelmiä, jotka mahdollistavat jatkuvan ohjelmiston toimituksen ja testauksen. Infrastructure as Code (IaC) -ratkaisut auttavat meitä luomaan skaalautuvaa ja hallittavaa infrastruktuuria. Monitorointi ja Code Quality Review varmistavat järjestelmiesi suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Lisäksi tarjoamme Due Diligence -palveluita, joissa huolellisesti arvioimme ohjelmistojasi. Auditointisuunnitelman, auditoinnin, tulosten analysoinnin, loppuraportin ja kehittämissuunnitelman avulla saat kattavan kuvan ohjelmistosi tilasta. Autamme myös arvioimaan korjaus- ja muutosinvestointeja.

“Monadin asiantuntijat pääsivät projektiin nopeasti sisään ja alun kartoitus loi projektille hyvän pohjan. Olemme päässeet kirimään alustan teknistä velkaa kiinni jo ensimmäiseen ohjelmistoalustajulkaisuun”

Sakari Palokangas

arkkitehtuuri- ja teknologiapäällikkö, Glaston

Next Steps

Kuinka edetään?

Sovitaanko juttutuokio?

Käydään yhdessä läpi teidän tilanne ja tarpeet, niin voimme tehdä ehdotuksen etenemisestä.

Antti Riikonen, CEO
+358 50 480 2426
[email protected]