Kädenjälki näkyy myös digitaalisissa ratkaisuissa

Kirjoittanut Karri Harju
Julkaistu

Perinteisten käsityöammattien tuotoksissa näkyy usein tekijänsä kädenjälki. Ohjelmistoalaa on monesti tituleerattu nykyajan käsityöläisyydeksi. Digitaaliset ratkaisut syntyvät ideasta toteutukseksi merkki merkiltä, rivi riviltä. Tämä inspiroi myös syksyllä aloittanutta Karlia, joka työskentelee meillä ohjelmistosuunnittelijana. 

– On hienoa havaita, että softassa toimii jokin osa, jonka on itse tehnyt. Se voi olla jotain, mikä tuntui aluksi vaikealta, mutta lopulta ongelma ratkesi ja syntyi toimiva ohjelmiston osa. Se sytyttää tässä ammatissa, kuvaa Karl Jurvanen. 

Karl aloitti Monadilla vuoden 2022 lopulla. Hän on työskennellyt ohjelmistoturvallisuuden ja pilviteknologioiden parissa tamperelaisessa startup-yhtiössä. Pilviratkaisujen kehittäminen jatkuu hänellä myös Monadilla ja lisäksi hän tekee myös backend-kehitystä. 

Karl työskentelee meillä muun muassa AWS-pilvialustan ja Kuberneteksen parissa. Häntä kiinnostavat erityisesti ohjelmistoautomaatio, pilviresurssit sekä AWS:n ohella myös muut pilvialustat. 

Karl on opiskellut entisellä Tampereen teknillisellä yliopistolla konetekniikkaa, mutta vaihtoi opinnot Tampereen ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikkaan. Kipinä ohjelmointiin syttyi TTY:n opintojen aikana, joka innosti hakeutumaan alan opintojen pariin. Hän valmistui insinööriksi vuonna 2021. 

Vapaa-ajalla Karlin löytää muun muassa seinäkiipeilemästä. Lajin hän on löytänyt vuosi sitten ja onkin innostunut, että Monadilla on muitakin lajin harrastajia. Kiipeilyn ohella myös video- ja lautapelit kiinnostavat. Peleistä erityisesti hän mainitsi Elden Ringin ja Factorion viimeaikaisiksi suosikeikseen.